5 manieren om te verhelpen dat Wireless CarPlay geen verbinding maakt

5 Ways to Fix Wireless CarPlay Not Connecting
Helpcentrum

Apple CarPlay is een veilige en handsfree manier om tijdens het rijden toegang te krijgen tot de apps op uw iPhone. Met Apple CarPlay gebruik je je telefoon om te bellen, sms'en en naar muziek te luisteren. Maar er zijn momenten waarop Apple CarPlay de verbinding blijft verbreken, niet goed opent of je niets hoort wanneer CarPlay is verbonden. Misschien vindt u het heel vervelend om urenlang in uw auto te zitten en te proberen uit te vinden waarom uw draadloze CarPlay niet werkt. Maar u hoeft zich niet al te veel zorgen te maken. In dit artikel zullen we bekijken waardoor het probleem ontstaat dat Apple CarPlay niet werkt en hoe we dit kunnen oplossen.

Zorg ervoor dat uw land(regio), telefoon en auto Apple CarPlay ondersteunen

U moet bevestigen dat uw land(regio), telefoon en auto Apple CarPlay ondersteunen.

• In de onderstaande afbeelding wordt weergegeven welke landen en regio's door CarPlay worden ondersteund
    Countries
  • Apple 5 met iOS 9 of nieuwer en hoger
  • Lise voor 2022-auto's die draadloze CarPlay bieden

Welke auto's bieden draadloos CarPlay aan voor 2024:

• Acura: MDX, RDX,
  • Audi: A3, A4, A5, A6, A7, A8, E-Tron, E-Tron GT, Q3, Q5, Q7, Q8
  • BMW: 2 Serie, 3 Serie, 4 Serie, 5 Serie, 7 Serie, 8 Serie, iX, i4, X3, X4, X5, X6, X7, Z4, X1, X2
  • Buick: Enclave, Encore GX, Envision
  • Cadillac: CT4, CT5, Escalade/Escalade ESV, XT4, XT5, XT6
  • Chevrolet: Blazer, Bolt EV, Bolt EUV, Camaro, Corvette, Equinox, Malibu, Silverado 1500, Silverado 1500 LTD, Silverado 2500/3500, Suburban/Tahoe, Trailblazer, Traverse
  • Chrysler: Pacifica
  • Ontwijken: Durango
  • Ford: Bronco, Edge, E-Transit, Expeditie/Expeditie Max, F-150, F-150 Lightning, Mustang Mach-E
  • GMC: Acadia, Hummer EV, Sierra 1500, Sierra 1500 LTD, Terrein, Yukon/Yukon XL
  • Honda: Accord, Civic
  • Hyundai: Accent, Elantra, Ioniq (exclusief Ioniq 5), Kona, Kona EV, Palisade, Santa Cruz, Santa Fe, Sonata, Tucson, locatie
  • Infiniti: Q50, Q60, QX50, QX55, QX60, QX80
  • Jeep: Compass, Grand Cherokee/Grand Cherokee L, Wagoneer/Grand Wagoneer
  • Kia: Carnaval, Forte, K5, Niro, Rio, Sorento
  • Lincoln: Navigator, Nautilus
  • Maserati: Ghibli, Levante, MC20, Quattroporte
  • Nissan: Armada, Pathfinder, Rogue
  • Porsche: 911, Cayenne, Panamera, Taycan, Macan
  • Ram: 1500, 2500/3500, ProMaster
  • Toyota: Tundra, Supra
  • Volkswagen: Arteon, Atlas/Atlas Cross Sport, Golf GTI/Golf R, ID.4, Jetta, Taos, Tiguan
Houd er rekening mee dat niet alle voertuigen van autofabrikanten CarPlay in draadloze vorm ondersteunen, en dat de ondersteuning kan variëren afhankelijk van de specifieke configuratie van het model dat u koopt. Mogelijk is hier sprake van een omissie. Neem voor meer informatie contact op met uw plaatselijke dealer.

Houd wifi en bluetooth ingeschakeld

Zorg ervoor dat je wifi en Bluetooth op je iPhone hebt ingeschakeld. Controleer daarnaast of je de Vliegtuigmodus hebt ingeschakeld, waardoor je telefoon geen draadloze verbindingen kan maken.

Apple CarPlay is beperkt

Als CarPlay uw iPhone niet detecteert, moet u ervoor zorgen dat CarPlay niet beperkt is op uw telefoon. Ga op de iPhone naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen en tik op Toegestane apps om CarPlay in te schakelen.

Allows-APP

CarPlay-verbinding is vergrendeld

Een ander draadloos CarPlay-probleem dat niet werkt, kan zijn dat de CarPlay-verbinding is vergrendeld. Als dit is vergrendeld, kan CarPlay niet worden geactiveerd. U kunt dit oplossen door naar Instellingen > Algemeen > CarPlay te gaan en uw auto te selecteren in de lijst met verbindingen > CarPlay inschakelen.

unlock

Opnieuw opstarten en updaten

Het apparaat opnieuw opstarten en bijwerken kan mogelijk verbindingsproblemen oplossen

• Start uw iPhone en hoofdeenheid opnieuw op
  • Werk uw iPhone bij