Dashcam-installatiehandleiding 2024

Dash Cam Installation Guide 2024
Helpcentrum

Het installeren van een dashcam voor de auto is een verstandige investering in de veiligheid van uw voertuig. In deze gids leiden we u door twee methoden: het gebruik van een sigarettenaanstekeradapter (CLA) of een hardwire-aanpak. Daarnaast behandelen we veelgestelde vragen om een soepel installatieproces te garanderen.

dash-cam-installaion-guide

Hoe installeer ik een dashcam?

Gebruik van de sigarettenaanstekeradapter (CLA)

Deze installatiemethode is eenvoudig en handig en vereist geen aanpassingen aan het elektrische systeem van het voertuig, maar kan wel leiden tot een onstabiele stroomvoorziening voor de dashboardcamera. De installatiestappen zijn als volgt:

1. Kies de installatielocatie voor de dashcam, doorgaans aanbevolen achter de achteruitkijkspiegel, in het midden van de voorruit, voor een optimale kijkhoek.

2. Maak de installatieplek op de voorruit schoon, bevestig de montagebeugel en bevestig de dashcam op de beugel.

3. Sluit de kabels aan op de dashboardcamera.

4. Leid de voedingskabel en stop deze achter de hemelbekleding en de rubberen tochtstrip langs de A-stijl, naar beneden doorlopend, door de onderkant van het dashboard,

5. Sluit het netsnoer aan op de sigarettenaansteker.

6. Plaats de geheugenkaart in de dashcam, start de auto en de dashcam begint met opnemen.

Hardwire-methode

Deze installatiemethode kan een stabielere stroomvoorziening bieden en neemt niet de sigarettenaansteker in beslag, maar vereist meer installatiestappen en aanpassingen aan het elektrische systeem van het voertuig, waarvoor mogelijk professionele vaardigheden of personeel nodig zijn. De stappen zijn als volgt:

1. Benodigde gereedschappen

• Hardwire-kit
  • Testlamp schroevendraaier
  • Tang met lange bek
  • Moersleutel
  • Gereedschap voor het verwijderen van sierlijsten

2. Zoek de bevestigingspunten

Kies de plek voor de dashcam: meestal achter de achteruitkijkspiegel, midden van de voorruit.

3. Installeer de dashcambeugel

Maak de gekozen plek schoon, plak de houder erop en installeer de dashboardcamera erop.

4. Zoek de zekeringkast

Zoek de zekeringkast en het aardingspunt, vaak onder het dashboard aan de bestuurders- of passagierszijde.

find-the-fuse-box

5. Hoe installeer ik een dashcamkabel?

Sluit de kabels aan op de dashboardcamera en plaats de voedingskabel. Steek hem langs de hemelbekleding, de rubberen strip van de A-stijl, tot aan de zekeringenkast, om bedrading van de airbag te vermijden.

install-dash-cam-wire

⭐Opmerking: In de kabelset is de gele draad voor de batterij, die moet worden aangesloten op een constante zekeringsleuf. De rode draad is voor ACC, die moet worden aangesloten op een ACC-slot, en de zwarte draad is voor aarde, die moet worden aangesloten op een aardingspunt.

hardwire-kit

6. Maak verbinding met het aardingspunt

Draai de bout van het aardingspunt los, sluit de zwarte aarddraad uit de hardwire-set aan en draai de bout vast.

connect-to-the-grounding-point

7. Zoek een vaste zekeringsleuf

Schakel het contact uit, test het licht om een ​​slot te detecteren dat nog steeds onder spanning staat.

find-a-constant-fuse-slot

8. Plaats de zekering

Gebruik een tang met een lange bek om de zekering te verwijderen en installeer deze in de gele batterijdraad van de kabelset.

install-the-fuse

9. Steek de gele accudraad in de originele zekeringsleuf.

Insert-the-yellow-battery-wire-into-the-original-fuse-slot

10. Sluit de ACC-sleuf aan

Gebruik het testlampje om een ​​slot te lokaliseren dat alleen wordt gevoed als het contact is ingeschakeld. Verwijder de zekering, installeer deze in de rode ACC-draad van de hardwire-set en steek de draad in de originele zekeringsleuf.

⭐Opmerking: De camera heeft nu constant vermogen en de ingebouwde spanningsonderbrekingsfunctie beschermt uw batterij.

11. Gebruik kabelbinders om overtollige stroomkabel vast te zetten.

12. Test de dashcam

Plaats de geheugenkaart in de dashcam, schakel hem in en stel in.

Samenvatting

Met deze uitgebreide gids en antwoorden op veelgestelde vragen kunt u vol vertrouwen een dashcam in uw auto installeren, wat de rijveiligheid vergroot. Een correct geïnstalleerde dashcam zorgt ervoor dat u belangrijke beelden vastlegt wanneer dat nodig is.

Veelgestelde vragen over het installeren van een dashcam

Waar moet ik een dashcam installeren?

Plaats de dashboardcamera idealiter achter de achteruitkijkspiegel om obstructie te minimaliseren en het zicht te maximaliseren.

Hoeveel kost het om een dashcam te installeren?

De doe-het-zelf-installatiekosten zijn over het algemeen laag en bestaan ​​voornamelijk uit de dashcam en eventuele benodigde accessoires. Een professionele installatie kan extra kosten met zich meebrengen.

Maakt het installeren van een dashcam de garantie ongeldig?

In de meeste gevallen vervalt de garantie van uw voertuig niet als u een dashboardcamera installeert. Het is echter verstandig om uw garantievoorwaarden te controleren om mogelijke problemen te voorkomen.

Hoe lang duurt de installatie?

De installatietijd varieert afhankelijk van de gekozen methode en de complexiteit van het voertuig, doorgaans van 30 minuten tot 2 uur.

Hoe kan ik de draden van een dashcam verbergen?

Verberg de draden van de dashboardcamera langs de bekleding of hemelbekleding van het voertuig met behulp van kabelclips, gelijmde kabelbinders of draadgoten voor een nette en professionele installatie.

Is professionele installatie vereist?

Hoewel doe-het-zelf-installatie mogelijk is, bieden professionele installateurs aanvullende expertise voor optimale plaatsing en functionaliteit.

Bent u op zoek naar de beste dashcam? Bekijk dan de Aoocci Dashcam 2024 voor een ruime keuze en betrouwbare prestaties.