Hoe Android Auto Google Maps te repareren, automatische dag-/nachtmodus werkt niet

android-auto-google-maps-color-scheme-mode
Helpcentrum

Gebruikers die onlangs Google Maps hebben bijgewerkt, kunnen een probleem tegenkomen waarbij het kleurenschema niet automatisch wordt gewijzigd bij gebruik van Android Auto.

Theoretisch kunnen gebruikers, door Google Maps en Android Auto in te stellen, drie kleurenschema's voor Google Maps in de hoofdunit realiseren, namelijk automatisch, dag en nacht.

Nadat veel gebruikers Google Maps hadden geüpdatet, liep Color Scheme echter uit de hand.  Bij sommige gebruikers blijft de kaart in de nachtmodus staan, bij andere in de dagmodus.  Het maakt niet uit in welke modus het vastzit, het is een veiligheidsrisico voor gebruikers.  Als het overdag in de nachtmodus werkt, zien gebruikers de kaart mogelijk niet duidelijk.  Als het 's nachts in de dagmodus werkt, kan het te storend zijn voor de gebruiker.

google-maps-night-mode-in-android-auto

De oorzaak van het niet automatisch schakelen

Volgens de feedback van veel gebruikers kan worden bevestigd dat Google Maps de boosdoener is van het niet werken van Android Auto Google Maps Nachtmodus. De meest problematische versies van Google Maps zijn 11.33.0 en 11.33.1. Alle gebruikers die beide versies van Google Maps gebruiken, zitten waarschijnlijk vast in de donkere modus of de lichte modus

google-maps-day-mode-in-android-auto

De oplossing

• Herstel Google Maps naar de fabrieksinstellingen.

Instelling > Apps en meldingen > verkoop alle apps > Google Maps > Updates verwijderen
En stel Google Maps zo in dat deze niet automatisch wordt bijgewerkt.
  • Verwijder Google Maps en installeer de oudere versie opnieuw

Mogelijk kunt u Google Maps niet rechtstreeks verwijderen. U kunt de huidige versie van Google Maps vervangen door een oudere versie van APK te downloaden van een site van derden en deze te installeren.
  • Koplampen/dashboardverlichting in- en uitschakelen

Als u er helemaal klaar voor bent om automatisch naar de kleurenschemamodus te schakelen, zorgt het in- en uitschakelen van de koplampen/dashboardverlichting ervoor dat Google Maps naar de juiste modus overschakelt. Maar elke keer dat u Android Auto opnieuw gebruikt, wordt u met hetzelfde probleem geconfronteerd.

Conclusie

In de Google-gemeenschap zei een teamlid van Android Auto dat het probleem was doorgestuurd naar het team, maar zei niet wanneer er een oplossing beschikbaar zou zijn. Hopelijk kan Android Auto Google Maps Automatische dag-/nachtmodus die niet werkt, worden opgelost in de nieuwste versie van Google Maps.