11 sätt att fixa att trådlös Android Auto inte fungerar 2024

11 Ways to Fix Wireless Android Auto Not Working 2024
Hjälpcenter

Hur ansluter man android auto trådlöst?

Android Auto fungerar som ett sömlöst gränssnitt för anslutna bilar, vilket utökar funktionaliteten hos våra smartphone-operativsystem för att öka körsäkerheten. Med Wireless Android Auto kan du enkelt ansluta till en större pekskärm i din bil, ge vägbeskrivningar, spela musik från din Spotify-spellista eller skicka textmeddelanden utan att sträcka dig efter din telefon.

För att ansluta Android Auto trådlöst, följ bara dessa enkla steg:

1. Slå på din bil och aktivera Bluetooth på både din telefon och bil.
  2. Anslut din telefon till din bil via Bluetooth.
  3. Öppna Android Auto-appen på din telefon, välj alternativet för trådlös anslutning och följ instruktionerna på skärmen för att slutföra konfigurationen.

När den första konfigurationen är klar ansluter din telefon automatiskt till Android Auto när den är inom räckhåll.

Varför fungerar inte min trådlösa Android Auto i bilen?

Tyvärr är inget trådlöst system helt stabilt. När trådlös Android Auto inte fungerar eller fortsätter att misslyckas blir du riktigt irriterad. Det finns flera faktorer som kan påverka din trådlösa Android Auto-anslutning (som mobiltelefon, bilkompatibilitet). Om din trådlösa Android Auto inte fungerar kan du prova följande vanliga felsökningsmetoder för att fixa den trådlösa Android Auto.

1. Se till att du har kompatibla enheter

a) Se till att du ansluter en trådlös Android Auto-kompatibel bil eller eftermarknadsmottagare.
Om du är osäker, kontakta din lokala bilhandlare
b) Se till att ditt land stöder trådlös Android Auto.
Google Assistant för Android Auto är tillgänglig i följande länder:

• Australien
      • Belgien
      • Kanada (engelska)
      • Danmark
      • Frankrike
      • Tyskland
      • Indien (engelska)
      • Indonesien
      • Nederländerna
      • Norge
      • Polen
      • Portugal
      • Sydkorea
      • Sverige
      • Thailand
      • Kalkon
      • Storbritannien
      • Förenta staterna

c)  Se till att din telefon har Android Auto-appen.

i. De under Android 9 måste gå till Google Play för att ladda ner Android Auto-appen. Från och med Android 10 är Android Auto inbyggt i telefoner.

ii. Se till att din telefon har 5GHz Wi-Fi.

2. Låt Bluetooth, Wi-Fi och platstjänster vara påslagna

Trådlös Android Auto kräver att du parkopplar din telefon med bilen via BT och överför sedan data via Wi-Fi. Se till att din bils infotainmentsystem och din telefon är anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

BT-ON

3. Kontrollera om det finns störningar

Trådlösa signaler kan påverkas av störningar. Se till att det inte finns några andra enheter som orsakar signalstörningar i närheten.

4. Kontrollera appen behörigheter

Kontrollera om Android Auto-appen på din telefon har nödvändiga behörigheter, inklusive platsåtkomst.

5. Starta om telefonen

För de flesta telefoner, tryck och håll ned strömknappen i 30 sekunder eller tryck på Starta om på skärmen för att starta om.

Reboot

6. Starta om eller återställ ditt infotainmentsystem

Vissa bilar kan startas rent med varje vridning av nyckeln. Så du kan titta i din manual om det finns ett sätt att starta om systemet

7. Uppdatera telefonsystemet

Det senaste operativsystemet förbättras från de problem som det gamla systemet kan ha. För att allt ska fungera bra, se till att din telefons operativsystem är den senaste versionen

8. Uppdatera Android Auto

Föråldrade versioner av Android Auto kan orsaka olika problem på vissa enheter. Uppdatera Android Auto till den senaste versionen från Google Play Butik.

Apdate-AA

9. Rensa lagring/cache

Rensa cache/lagring för Android Auto-appen, Google-appen, Google Play-tjänster och Google Play Butik

a) Android Auto: Öppna telefoninställningar > Appar och aviseringar > Android Auto > Lagring > Rensa cache och rensa lagring
b) Google Assistant: Öppna telefoninställningar > Appar och aviseringar > Google > Lagring > Rensa cacheminne och rensa lagring
c) Google Play-tjänster: Rensa cacheminne och lagring för Google Play-tjänster.

10. Kontrollera din anslutna bil

Gå till Inställningar > Avancerade funktioner > Android Auto > Ansluten bil. Kontrollera här att din bil inte finns med på avslagslistan.

11. Avinstallera och installera om Android Auto

Även om din Android Auto kan vara den senaste versionen, kommer appen att bli skadad. Att ta bort Android Auto och sedan installera det igen kan vara lösningen.

---------------------

⭐För att köpa en trådlös Android Auto eller Apple CarPlay-adapter, klicka på 🔥CarPlay Box. Använd rabattkoden "CARPLAY" för att få 16% rabatt!