5 sätt att fixa att trådlös CarPlay inte ansluter

5 Ways to Fix Wireless CarPlay Not Connecting
Hjälpcenter

Apple CarPlay är ett säkert och handsfree sätt att komma åt apparna på din iPhone medan du kör. Med Apple CarPlay kan du använda din telefon för att ringa samtal, skicka sms och lyssna på musik. Men det finns tillfällen då Apple CarPlay fortsätter att koppla ur, inte öppnas ordentligt eller så kan du inte höra någonting när CarPlay är anslutet. Du kanske tycker att det är riktigt irriterande att sitta i din bil i evigheter och försöka ta reda på varför din trådlösa CarPlay inte fungerar. Men du behöver inte oroa dig för mycket. I den här artikeln kommer vi att titta på vad som orsakar problemet med att Apple CarPlay inte fungerar och hur man löser det.

Se till att ditt land (region), telefon och bil stöder Apple CarPlay

Du måste bekräfta att ditt land (region), telefon och bil stöder Apple CarPlay.

• Bilden nedan visar vilka länder och regioner som stöds av CarPlay
    Countries
  • Apple 5 med iOS 9 eller senare och senare
  • Lise för 2022-bilar som erbjuder trådlöst CarPlay

Vilka bilar erbjuder trådlös CarPlay för 2024:

• Acura: MDX, RDX,
  • Audi: A3, A4, A5, A6, A7, A8, E-Tron, E-Tron GT, Q3, Q5, Q7, Q8
  • BMW: 2-serie, 3-serie, 4-serie, 5-serie, 7-serie, 8-serie, iX, i4, X3, X4, X5, X6, X7, Z4, X1, X2
  • Buick: Enclave, Encore GX, Envision
  • Cadillac: CT4, CT5, Escalade/Escalade ESV, XT4, XT5, XT6
  • Chevrolet: Blazer, Bolt EV, Bolt EUV, Camaro, Corvette, Equinox, Malibu, Silverado 1500, Silverado 1500 LTD, Silverado 2500/3500, Suburban/Tahoe, Trailblazer, Traverse
  • Chrysler: Pacifica
  • Dodge: Durango
  • Ford: Bronco, Edge, E-Transit, Expedition/Expedition Max, F-150, F-150 Lightning, Mustang Mach-E
  • GMC: Acadia, Hummer EV, Sierra 1500, Sierra 1500 LTD, Terräng, Yukon/Yukon XL
  • Honda: Accord, Civic
  • Hyundai: Accent, Elantra, Ioniq (exkluderar Ioniq 5), Kona, Kona EV, Palisade, Santa Cruz, Santa Fe, Sonata, Tucson, Venue
  • Infiniti: Q50, Q60, QX50, QX55, QX60, QX80
  • Jeep: Compass, Grand Cherokee/Grand Cherokee L, Wagoneer/Grand Wagoneer
  • Kia: Carnival, Forte, K5, Niro, Rio, Sorento
  • Lincoln: Navigator, Nautilus
  • Maserati: Ghibli, Levante, MC20, Quattroporte
  • Nissan: Armada, Pathfinder, Rogue
  • Porsche: 911, Cayenne, Panamera, Taycan, Macan
  • Ram: 1500, 2500/3500, ProMaster
  • Toyota: Tundra, Supra
  • Volkswagen: Arteon, Atlas/Atlas Cross Sport, Golf GTI/Golf R, ID.4, Jetta, Taos, Tiguan
kom ihåg att inte alla fordon från biltillverkare stöder CarPlay i trådlös form, och supporten kan variera beroende på den specifika konfigurationen av modellen du köper. Här kan det vara utelämnande, ring din lokala återförsäljare för mer information.

håll Wi-Fi och bluetooth påslagna

Se till att du har aktiverat ditt Wi-Fi och Bluetooth på din iPhone. Kontrollera dessutom om du har aktiverat flygplansläget, vilket förhindrar din telefon från att göra några trådlösa anslutningar.

Apple CarPlay är begränsat

Om CarPlay inte upptäcker din iPhone måste du se till att CarPlay inte är begränsad på din telefon. På iPhone, gå till Inställningar > Skärmtid > Innehålls- och sekretessbegränsningar och tryck på Tillåtna appar för att aktivera CarPlay.

Allows-APP

CarPlay-anslutningen är låst

Ett annat problem med trådlös CarPlay som inte fungerar kan vara att CarPlay-anslutningen var låst. Om detta är låst kan CarPlay inte aktiveras. Du kan lösa det genom att gå till Inställningar > Allmänt > CarPlay, välja din bil från listan över anslutningar > Slå på CarPlay.

unlock

Starta om och uppdatera

Starta om och uppdatera enheten kan lösa anslutningsproblem

• Starta om din iPhone och huvudenhet
  • Uppdatera din iPhone